• 089355305
  • services@sabres-eruim.co.il
  • עקרון 2000 , קרית עקרון

קצת על טעמים

מי לא אוהב להתענג על טעם טוב ומוכר או טעם חדש שממש מרגיש כמו חוויה חדשה, לא בכדי אנו חווים את הטעמים בצורה עמוקה, שריר הלשון שלנו, מכיל כ 100,000 בלוטות טעם (חיישנים), אשר מעבירות סיגנלים חשמליים אל מוחנו עם כל תחושת טעם בבלוטות, האף שלנו מריח את המולקולות מהמזון ומהווה חלק משמעותי מהתרומה לטעם, אפשר להגיד שלטעם 3 שותפים, לשון, אף ומוח,במקרה ואחד מהם לא יתפקד חווית הטעם תפגע ולא תתקיים. לדוגמה כשאנו מצוננים עם אף סתום, אנו לא מרגישים את טעם האוכל כלל והכל מרגיש לנו אותו הדבר

ן

חוש הטעם והריח הינם כלים הישרדותיים, אשר מאפשרים למוח שלנו לתרגם את הריח לחיוב או לשלילה, משמע מוחנו יודע לזהות על פי הריח והטעם האם מאכל מסויים מקולקל, לא בשל, האם רעיל והאם טוב לנו לאכול אותו מבחינה בריאותית, ובהתאם לקבל את ההחלטה האם לאכול או לא לאכול את המזון

ן

? כמה טעמים קיימים

סך הכל קיימים 5 טעמים, ארבעה מהם ידועים ומוכרים כבר אלפי שנים ויחסית חדש הוא האוממי

מליחות – מורגשת בחלקה הקידמי של הלשון

מתיקות – מורגשת בחלקה הקידמי של הלשון קצת אחרי המליחות

חמיצות – מורגשת בצידי הלשון בחלקה הפנימי

מרות – מורגשת בקצה הפנימי של הלשון

אוממי – טעם זה מכיל מונוסודיום גלוטמט, את הגלוטמט פיתחה התעשייה היפנית והוא מעצים טעם של תבשילים רבים, ניתן למצוא אותו בסויה והוא מצויין כתוספת למרינה עבור בשרים ודגים, מעשיר ומעצים טעמים

ן

!!! הלו, שכחתם חריף

לא, לא שכחנו, פשוט חריף אינו טעם אלא גירוי הנגרם מפגיעה מבלוטות הטעם

ן

בהרבה תיאבון ואהבה

צוות קולינריה סברס אירועים