ן
מחקרים מראים ששילוב של מאכלים מסויימים יכול להגביר את התרומה הבריאותית, המשמעות היא שהערך הבריאותי של שילוב המזונות גדול יותר מאשר היינו אוכלים כל אחד מהם בנפרד, הנוסחה הזו עובדת גם הפוך, כלומר ישנם שילובי מאכלים אשר יזיקו או יגרמו לאי נוחות לסועד אם בהרגשת נפיחות ואם במניעת ספיגת חומרי ההזנה המצויים בהם, לפניכם 5 שילובים איכותיים התורמים להגברת
ן
בקר וגזר
ן
מעבר לתרומת הטעם הנפלאה של שילוב גזר עם בקר, שילוב השניים מעצים ומשפר את המערכת החיסונית, הגזר מביא אל המנה את ויטמין “איי” והבקר מביא את החלבון, ויטמין “איי” נספג בצורה הטובה ביותר כאשר הוא נפגש עם חלבון ומכאן נובעת התרומה הבריאותית של השניים יחד
ן
יין אדום ותפוח
ן
שיפור פעילות הלב ומניעת קרישת דם, המאמרים הרבים על תרומתו הבריאותית של היין האדום יש המון, כנ”ל לגבי תפוח העץ הידוע כאחד ממיני הפירות המובחרים לבריאות האדם, שילוב של השניים מפגיש בין קוארסטין (חומר אנטי דלקתי, מהתפוח) לקטצ’ין (חומר תזונתי מהיין האדום) אשר יחדיו תורמים לזרימת דם קלה וטובה יותר
ן
עשבי תיבול עם בשר ועוף
ן
לבשר יש תרומה תזונתית גדולה אך גם חומרי חמצון שהגוף שלנו לא מותאם אליהם במיוחד, שילוב של ירקות עלים ירוקים אשר מכילים בתוכן נוגדי חמצון ינטרלו את אותם חומרים בבשר ויתרמו לעיכול קל ונעים יותר לקיבה שלנו
ן
עגבניה ואבוקדו
ן
לכל אחד מהם יש יתרונות רבים, העגבניה עשירה בוויטמין “סי” והאבוקדו עשיר בברזל ובשומן, בשילוב האבוקדו עם העגבניה ספיגת הליקופן מהעגבניה טובה יותר בלי קשר לטעם הנפלא של שילוב השניים
ן
בסיום הארוחה
ן
תה ירוק עם לימון, התה הירוק שופע בחומרים נוגדי חמצון, תורם לחילוף חומרים מוגבר ומגן על הגוף מפני התייבשות, שילוב התה עם לימון הינו מכפיל כוח לתרומת ההיתרונות של התה הירוק, יש מחקרים האומרים שהלימון מגביר את היתרונות התה הירוק פי 10 מבחינת אספקת חומרי החמצון לגוף
ן
ן
באהבה צוות קולינריה
סברס אירועים